Kontrol og tillid

Jeg kan godt lide at have kontrol over mit liv, eller i hvert fald de vitale punkter. Da jeg var yngre, kunne jeg godt lide, at have kontrol på alle punkter i mit liv. Det er nok i bund og grund det som livet handler om, at blive klogere på sig selv, og slippe det der tynger og tilføje det der letter.

Mit liv for 30 år siden og i dag er 2 forskellige versioner. Det havde det ikke behøvet at være. Jeg kunne have valgt, at lukke ørerne for min indre stemme, ignoreret mine tankemønstre, mine handlinger og kørt videre i det behagelige midterspor, hvor der er god plads til begge sider.

Trods min trang til kontrol, så har jeg også en indre rebel, der nysgerrigt har behov for forandring, udforskning, fornyelse. Rebellen er, heldigvis for mig, den der oftest vinder de indre dueller. I dag har jeg kontrol, men jeg har skisme også ikkekontrol.

Før skulle jeg vide alt, nu er det nok at vide det meste. Før skulle det hele helst være på min måde, nu er det nok, at noget er som jeg synes. Før skulle en bilferie planlægges til mindste detalje, nu ser jeg noget andet end jeg havde planlagt, hvis jeg misser afkørslen. Sådan kan jeg hive mange eksempler op ad hatten.

Når jeg i en længere periode, som nu, ikke har haft fokus på mine fremtidsplaner, fordi mine nutidsopgaver kræver min tilstedeværelse, ville det før i tiden have lignet et tilbageslag. Jeg har rigtig mange geniale kuldsejlede projekter på den bekostning. I dag ser jeg det derimod som et tegn på, at jeg er langt fra kontrolknappen, og at jeg accepterer tingenes tilstand, fordi jeg har fuld tillid til, at det kun er for en periode.

Lur mig, om noget tid, det kan være i næste uge, om et halvt år, om 4 år eller når jeg går på pension, så vil jeg pludselig fatte meningen med denne ”udsættelse af planerne”. Jeg har efterhånden prøvet det så mange gange, at når der er gået en rum tid, så falder brikkerne på plads med tanken ”aarrrhhhhh det var da derfor at det gik som det gik”.

Alt er godt og det skal blive ved med at være godt, derfor er det også vigtigt at kigge indad og få ryddet lidt op en gang imellem. Der kan ikke komme nyt på hylderne, når der ligger gammelt og fylder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *